måndag, september 26, 2011

How PI is PI?

Det är inte lätt att vara Politiskt Inkompetent, eller Politiskt Inkorrekt som det kallas i finsmakande politiskt korrekta munnar. Fast korrekthet har även annan betydelse - att vara sanningsenlig. Sanningsenlighet handlar alltså inte bara om ärlighet utan även om att hävda sanningen. Inkorrekthet är med andra ord den perfekta polysemin för att ironiskt smasha till 2 fel som tros göra 1 rätt. Den rätten är knappast något som fordrar hinkar med kalorier att uppdaga i Politiskt Inkompetents fall.

Muslimer finns som bekant på PI:s och sympatiläsarnas topplista, strax under plats nr 98, som är ”kastrering med folsyra utan bedövning”, och plats nr 99, som är ”Schyman som jämställdhets- och integrationsminister”. Att muslimer ställer till med systemkrasch för den cyberfasad som PI utger sig för att upprätthålla är lika underhållande som fasansfullt. Nåja, för att göra en löjlig historia löjligt kort – PI:s image går ut på att utgöra det rättfärdiga alternativet, som till skillnad från ”gammelmedia”, tillåter ord och åsikter flyta av egen kraft och sänkas endast av tyngre kollegor. Där får man ha åsikter, vilka åsikter som helst, och där får man veta det som det illasinnade etablissemanget inte hunnit sockra på. Med andra ord – ett fritt forum för nyhets- och åsiktsförmedling. Det är just i denna självsäkerhet som vi ser sidans sätt att hantera debattörer:Samtidigt som man på sidan är rigorösa med att rapportera om ”extremvänstern” och dess ideologiska illdåd på torgmöten odyl som antidemokratiska hathetsare, så gör man själv allt för att inte framstå som deras hatspridande gelikar:

För det är i polemikens, fredens och de humanistiska principernas tecken som man finner PI:s höga demokratiska moral skina:

Ord och inga visor från ett ryggkliarforum där man på intet sätt utövar någon form av rasism:

Eller andra former av odemokratiska slödderier värdiga kommunist-, fascist- och naziststater:
Jag är väl medveten om att exemplen är så många fler, men det får räcka – nu. PI är för det sakligheten vad George Bush var för Comedy Central: substansen som skapades var så mycket att folk kunde livnära sig bara på att plocka isär hyckleriet från de övriga dumheterna.

Uppdatering: nädå, jag var inte den ende som skrev om detta idag, utan fler har uttryckt sina tankar:

Bloggsam - Politiskt inkorrekts strävan mot det politiskt korrekta

Frihetssmedjan – Politiskt inkorrekt förespråkar tortyr!

Frihetssmedjan – Politiskt inkorrekt och Sverigedemokraterna är en förolämpning!

Trots er – Mein Blogg

Sverige är inte världens navel! – Rasbiologi och hat hos politiskt inkorrekt!

Tankar åt alla håll och kanter – Varför tar inte politiskt inkorrekt ansvar?

Tankar åt alla håll och kanter – Politiskt inkorrekt har granskats av medierna

Hela Sverige tar debatten – Politiskt Inkorrekt – Navet i högerextremismen på nätet

Beelzebjörn – Avslutande ord om Politiskt Inkorrekt

Louise Persson – Den omhuldade myten om att vara politiskt inkorrekt

Liberaldemokraterna - Sverigedemokraterna och Politiskt Inkorrekt ÄR en förolämpning!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Varfor citerar du Schopenhauer pa engelska nar han var en tysk filosof. Luffare...

Anonym sa...

Tycker du att din kampanj mot Politiskt Inkorrekt är framgångsrik? PI har fler läsare än någonsin tidigare och idag var Mats Dagerlind från PI gäst i Studio Ett i P1 på bästa sändningstid. Och som lök på laxen får SD 7.1 % av United Minds.
Inatt kommer jag somna med ett leende på läpparna!

THE Banana sa...

Anonym 1:

helt klart är du för kvick för mig...

Anonym 2:

*skrattar sig berusad*....vad har du på läpparna idag?

Anonym sa...

Ah, äntligen Bananen. Det var länge sedan. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det är bra att du finns och sätter ord på våra känslor. Jag blev själv bannad på PI när de inte kunde svara på mina frågor.

När de är i klart underläge passar det att skriva och tala om hur vidrigt det är med censur, men så fort deras sida började dra till sig fler läsare- och detta innebar att fler personer som inte var de vanliga ja-sägarna och nyttiga idioterna de var vana vid - så började de censurera.

THE Banana sa...

Anonym:

ah, så du är den enda läsaren som återkommer hit :p.

Jo, visst var det så med det numera nedlagda PI. Det intressanta är att dess efterföljare, Avpixlat, är precis på samma sätt.

Anonym sa...

Ja, det är väl intressant på ett sätt, men inte speciellt överraskande. Är det inte Einstein som sagt att dårskap är att göra samma sak, men förvänta sig olika resultat?

Om man byter ut en uppsättning apor mot en annan och förväntar sig olika resultat är man galen (Ja, jag vet att jämförelsen haltar, men jag kunde inte låta bli).

Anonym sa...

Ps

Det stämmer inte att jag är den enda som återkommer hit. Vi är många som så att säga "knyter näven i fickan".

Du säger ju "vad alla tänker" Jag säger bara "valet 2014!" osv. osv.

Anonym sa...

@ Anonym 1

Varför använder du låneord som "filosof" när du skriver på svenska. Uteliggare...

THE Banana sa...

Anonym:

det är skönt att veta att man inte är galen själv utan det är världen som är galen och att det är fler som tycker det. Valet 2014 it is, förhoppningsvis med ett resultat som glädjer humanismen in i själen.