måndag, juli 18, 2011

Swedish Muslim tweeters needed

På förekommen anledning föll vi några stycken på Twitter in i en diskussion gällande de svenska muslimernas närvaro på forumet. Eller rättare sagt – muslimernas frånvaro. Med tanke på den potential som mediet har så borde många fler vara där och visa en svensk-muslimsk närvaro. När vi räknade antalet vi fick till en handfull, undertecknat inräknad, och det är långt under vad man borde se som rimlig aktivitet. Detta är ju givetvis i förhållande till den aktivitetspott som man skulle uppskatta från muslimerna i t ex olika forum och i bloggosfären. Särskilt med tanke på den annalkande ramadanmånaden är framhåller Twitter en möjlighet – liksom andra internetmöjligheter – att bli delaktig såsom man är. Därför är detta en uppmaning till alla, särskilt muslimer, som läser inlägget:

Börja twittra!

Och ni som har konton på Twitter *host*Svart3n*host* - börja använd dem! Min erfarenhet är att information sprider sig snabbare och utefter bredare kanaler. Något som underlättar detta är såkallade hashtag som märks med #. Dessa är specifika sökord som kanaliserar alla märkta tweets till en lista och där kan diskussioner/instick följas enkelt från de som har något att bidra med. Inför ramadan 2011 finns det på förslag att lansera hashtagen #sweram som Sverigespecifik ramadanuppföljning. Detta är ju givetvis under förutsättning att det finns folk som använder den och får den att sprida sig och kanske tom trenda (dvs hamna i topplistan för de populäraste hasgtagarna). Det är ingen som leder eller styr detta – det är bara att bli aktiv och använda det. Säkerligen blir det en massa mindre kloka typer som använder den för att sprida annat än vad den var tänkt till, men det som övriga internet och man får hantera det efter egen smak. Så kom igen nu – låt oss visa upp oss och ta plats med den pluralism vi står för.

Bildkälla

6 kommentarer:

Svarten sa...

"host"

Sommarförkylningar kan vara riktigt besvärliga. Krya på dig, Bananen :-)

THE Banana sa...

Svart3n:

*host*Börjatwittrapåriktigtnu*host*förbövelenduharsåhimlamycket*host*attgekomigenu*HOOOOOST*.

Tack, ja det är inget kul alls!

Anonym sa...

Haha, det finns ju en anledning till varför muslimer är underrepresenterade på twitter. Det är inte lätt, det här med datorer - mycket svårare än att rida kamel! :D

THE Banana sa...

...och där kom första vilda svinet upp med blottade juver. Den typen slog ju rekord - och det var inte ens på twitter!

Intersektionen sa...

Har ju ett konto men att uppdatera den.. det är en utmaning :P

THE Banana sa...

Intersektionen:

äh, det är bara att börja :).