fredag, april 15, 2011

Worthy of a King


Grattis, Skärholmen – Stockholm – Sverige! Äntligen en moské värdig det land som Sverige är och de muslimer som bor i det. Utseendet är helt ok. Går man in på designstudions sida så ser man att man har bollat med några andra intressanta utseenden. Färgvalet står sig på godkänt. Jag hade hellre sett en faluröd fasad. Det föreslagna färgvalet verkar vara inspirerat av den Seldjukiska arkitektoniska traditionen, och det går det med.


Protesterna har varit många och av flera slag, och redan river sig en hel del människor i håret över att detta får byggas. Att byggplanerna fortsätter är hedersamt och en pungspark på islamofobin. Ja, den göms under alla möjliga täcken – alltifrån öppet hat till snack om privat andlighet och statsarkitektur. Dessa är dock otvivelaktiga tecken på att det i grund och botten handlar om att det finns muslimer i Sverige, som är svenskar och som har mänskliga rättigheter. Jag hoppas att bärare av hat lider för varje minut som moskén reser sig. Vore det inte det ultimata att kungen var där för att inviga den?


24 kommentarer:

Svarten sa...

Det ultimata vore att kungen vid invigningen konverterade till islam :-)

THE Banana sa...

Hahaha! Eller varför inte att han annonserar att både han och frugan varit muslimer sedan att bra tag tillbaka. Över natten går republikanska föreningen från att vara en obetydlig grupp till en megaförening med över miljonen medlemmar.

Anonym sa...

Vad hemskt att terroristerna skall få ett fäste i Stokholm.

THE Banana sa...

Anonym:

visst är det bedrövligt? Över 20 platser i riksdagen, och det är ur min och din ficka.

Anonym sa...

Varför med skattepengar?
Mig veterligen finns det Buddistiska tempel i Sverige också, men dessa är betalda av egna medel.
Detta är en stor skillnad.

Jonas sa...

Vem betalar det här?

THE Banana sa...

Anonym:

skattepengar? Du kanske borde läsa även den andra länken.

THE Banana sa...

Jonas:

läs andra länken fr 2008.

Anonym sa...

Ja till moskébyggen, men inga pengar för att rusta förfallna kyrkor…

Vad är det för balans?

THE Banana sa...

Anonym:

nu vill reda ut en sak så jag inte har missförstått - menar du att muslimerna borde samla in pengar (som finansen för denna moské består av och som Sveriges stats/landsting/kommun inte betalar för) och satsa pengarna på att rusta upp kyrkor och INTE bygga egen moské med?

Anonym sa...

Ah, ser underbar ut! Hoppas att den blir klar snart.

Bananen: jag lider med dig. Hur orkar du med dessa anonyma Bill och Bull?

THE Banana sa...

Anonym:

Enalapril, Stesolid och Omeprazol....:p

ionize sa...

Hej hej! Kul att se att fler uppskattar moskébygget. Enlit Fitrek skulle denna plats vara allmän, och jag skulle inte ha något emot ett kulturellt utbyte genom ett besök där om jag någonsin befinner mig i trakten.

Ps, gå gärna in och rösta ja här:

http://www.voter.se/politik-1/r-det-rtt-att-bygga-en-jttemosk-i-skrholmen-i-stockholm-2017.html

Jag tycker det är dags att inte längre ge rasisterna och islamofoberna fri lejd på nätet.

THE Banana sa...

Ionize:

tack för kkmmntae och jag är säker på att du är väkommen dit om du skulle va där.

Anonym:

din rasistiska, lögnaktiga och hatiska kommentar refuseras för jag vill göra en som är dör dum för sitt et bästa en tjänst - det du skriver är åtalbart förtal mot enskild person och hets mot folkgrupp. Så du kan gå runt nu och plågas av att en muslim räddade dig från finkan trots att du begick ett brott. Kanske får det dig att bli en smula klokare och studera källor innan du stämpar din idioti på din panna igen.

Anonym sa...

Du talar mot bättre vetande. Studera människans väsen och dess historia. Slutsatsen är att livet ständigt handlar om makt och förtryck. Således kommer detta sluta mycket illa. Du tycks vara allt för naiv för att begripa en sån enkel sak. Istället fortsätter du tro på utopia, d.v.s. leva i sagans värld. Det blir också din undergång.

THE Banana sa...

Anonym:

vad och vem är det du syftar till? Är det att det finns människor som inte vill kompromissa med sina mänskliga rättigheter? Förklara dig bättre så jag kan förstå din mening.

Anonym sa...

Nu kan det inte längre räcka med Enalapril, Stesolid och Omeprazol. Med tanke på de senaste kommentarerna är det nog dags att ta till Rohypnol eller dyl:). Kommentarerna tyder i coh för sig på att dina motståndare redan äter mycket Rohypnol.

THE Banana sa...

Anonym:

Hahaha! Det finns alltid intravenösa alternativ...

Malin sa...

onize sa...

Du är lustig du... Att bygga Moskeer är ju som att bygga Ku Klux klan tempel eller stora Nazist propaganda anläggningar för att peppa folk i Sverige att utrota oss HBT personer; så varför är det rasistiskt att försöka stoppa byggandet av sådan komplex? Paradox!!!

ionize sa...

Jag tycker det är skitroligt hur smygrassarna och drägget kallar oss för naiva när det är dem som sväljer allt utan at reflektera det minsta. Tror du det finns en enda sverigedemokrat eller aftonbladet bloggare som gjort egna efterforskningar baserat på goda metoder? Nej, det är därför SDs statistik skjuts i sank för jämnan. De här typerna är tendensiösa och lättlurade, och köper allt så länge de kan mata deras känsla avv att faktiskt ha något vettigt att säga, av att fylla en viktig del i samhället.

Nu är det så att vi alla vet att detta pack inte fyller en funktion. De är som en blindtarm. De finns där och gör oftast ingen skada, men de är totalt onödiga. Jag är för deras rätt att existera, men samtidigt bestört över hur mycket de tror att de sitter inne med. "Vi har alla svar, ni är bara naiiiiiiiva!" - hah, jo jo, så är det nog.

THE Banana sa...

Main:

din kommentar är så korkad, så verklighetsberövad, så rasistisk och genomvidrig att jag väljer att inte kommentera den, utan istället exponerar jag dig precis som man exponerade ett missfoster på en 1800-tals zoo. Gott folk, så illa går det med den intellektuella förmågan när man, år efter år, smuttat på brännvin till frukost, lunch och middag.

Ionize:

deras MR är lika viktiga som våra, men när de försöker övertrassera dessa, när de försöker minska mina rättigheter - ja, då ska det bära hus i helvete.

Anonym sa...

@ Ionize
Du har helt rätt. Det viktigaste för rassarna är att släppa igenom all information som stöder deras teser och att hindra all information som vederlägger deras patetiska påståenden. Titta t.ex. på Malins kommentar. På ett rasseforum hade den släppts igenom åtföljd av bifall och hurrarop. Det är bara i sådana här diskussioner som den kan lyftas fram som ett patetiskt exempel på misslyckat tänkande. Bristande analogier är i och för sig rassarnas paradgren.

THE Banana sa...

Anonym:

vissa missfoster är bara för underbara för att gömmas undan.

Asiatsvensk sa...

Det här blir bra. Bygger vi några snygga moskeér till så vänjer sig folk och så dör (sd) sotdöden.

Kör hårt Sverige! Det är dags att bli en del av världen.