söndag, januari 25, 2009

Flourishing racist propaganda by Swedish pro-Israeli bloggersAtt skriva om andra bloggar verkligen inte Absolute Bananas grej, men hyckleri och rasism i symbios, särskilt i detta fall, förtjänar att uppmärksammas med ett eget inlägg. Filmsnutten hittade jag här. Humorlösheten i nidbildskapandet är en smaksak, det intressanta är vem det är som står för det. Bloggen "Fred i Mellanöstern" drivs av Oded Meiri, mannen med de enkla svaren på mellanösterns alla problem. Att namnet på bloggen med råge kontraindicerar innehållet överträffas endast av dubbelmoralen den slår undan sina egna ben med. Det finns säkert en fullt godtagbar förklaring till varför denna rasistiska muslimföraktande arabföraktande video las upp på en blogg som påstår sig ha fred som fokus. Förklaringen ligger i att lägga motiveringsbördan på kritikerna. "Det är ett humorprogram för vuxna, en parodi! Den är ju inte ämnad att demonisera och den handlar inte om araber eller muslimer i allmänhet. Det är terrorister den handlar om! Med lite självdistans skulle du begripa det." Ber så mycket om ursäkt för att jag inte sällar mig till din världsbild, där allt du gör är pricksäkra kanylprojektiler och allt alla andra gör kommer ur ett etniskt rasistiskt tankemönster. Låt mig säga såhär - varför inte visa en gnutta hederligt mod och stå upp för det som man ständigt säger med alla medel men ändå blånekar när det gäller? Eller må det vara därför denna "humorlösa" hetsjakt inleddes och media tipsades?


Bloggen har som en specialitet, helt i linje med ovanstående exempel, att anklaga och beklaga all form av kritik mot Israelisk politik som orättfärdig, orättvis och i grund och botten antisemitisk. Fenomenet är knappast blygsamt missbrukat. Denna skolning i kollektivt skuldbeläggande och arvssynd som återspelgar sig i FiM är ett känt taktiskt politiskt, polemiskt och militärt faktum. Media anklagas för att att vara partisk och vinklad, när FiM själv jobbar hårt för att bända den åt sitt håll. Det är antisemiter hit och det är antisemiter dit. FiM är tom missnöjd med lokala tidsenliga lagar för minoriteter (lagom är det att påpeka dagens och de senaste 60 årens behandling av muslimer, kristna och andra minoriteter under Israeliskt ockupationsherravärde, fast då är man naturligtvis en antisemit). Bloggens Pro-Israeliska propaganda lägger upp glänsande guldkorn när den, förutom att ta folkmordsmaskineriet i försvar, förmedlar att det minsann inte råder något hunger i Gaza. Uppenbarligen så ljuger det antisemitiska Röda Korset, det självföraktande Btselem, och FN ska vi inte ens tala om. De har för vana att ljuga, det vet Livni. Ironin har sin baksida för FiM. Jag undrar - när FiM påstår att att det lilla Israel är så pass framgångsrikt och ekonomiskt stark faktor, varför sätter man inte in handling där ens ord vibrerar och föreslår att en del av de enorma biståndspengar Israel erhåller från USA går istället vidare till de riktiga hungersnöden i Afrika, som FiM ongör sig över. Det kan knappast skada, eller hur? En idé - varför inte verka för att all vapenbistånd Israel får går till de etiopiska barnen?

Kommer FiM att uttala sig vettigt i frågan? Tveksamt. Afrika, liksom resten världen, är intressant när den kan brukas som en bricka i spelet. Samtidigt som FiM skyltar sin ställning med rasistiskt antimuslimskt antiarabiskt material skriver bloggen med fasa om avrättningsanklagelser. Araber mot araber. I fallet israeler mot araber göre sig bloggen inga besvär. Det är detta hyckleri och rasism som drar ner byxorna på bloggen, och det gör den alldeles själv utan hjälp från något. Jag blir ändå mörkrädd när jag ser dess ord. Efter att ha kikat in på bloggen vågar jag inte ens tänka tanken vad explicit fred egentligen är med FiMs mått. Det skrämmande är att FiM inte är ensam pro-israelisk rasistisk antimuslimsk antiarabisk blogg - en lågstadielärare och flitig övesättare av Daniel Pipes rasistiska material. Se på videosnuttarna och avgör själv om FiM&co har rätt.

Mer om ämnet: DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8

Inga kommentarer: